Assertiviteitstraining - Beter opkomen voor jezelf

Omschrijving

Vindt u het moeilijk om goed voor uzelf op te komen en wilt u daar iets aan veranderen? Wilt u uw zelfvertrouwen vergroten?
De assertiviteitstraining van Versa maatschappelijk werk helpt u daarbij.
De training is voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Wat houdt een assertiviteitstraining in?
Deze training bestaat uit zes bijeenkomsten van elk tweeënhalf uur. Drie maanden na de laatste bijeenkomst wordt de training afgesloten met een terugkombijeenkomst.
In de eerste helft van de training wordt aandacht besteed aan het stellen van doelen, vervolgens aan het zich bewuster worden van eigen gevoelens, wensen en meningen. tot slot worden belemmerende gedachten in kaart gebracht en leren deelnemers deze gedachten zelf te corrigeren.
In het tweede deel wordt hiervan gebruik gemaakt bij het behandelen en inoefenen van diverse assertieve vaardigheden zoals gevoelens uiten, verzoeken doen en verzoeken weigeren (nee zeggen), geven en ontvangen van kritiek.
Behalve tijdens de training, oefent u ook in de dagelijkse praktijk door middel van opdrachten die wekelijks worden meegegeven.

Kosten
De assertiviteitstrainingen worden gesubsidieerd door de gemeenten in de regio. U betaalt zelf een eigen bijdrage van 45 euro voor het cursusmateriaal.

Bijzonderheden
Per groep zijn er zes tot twaalf deelnemers. De begeleiding is in handen van een maatschappelijk werker.

Meer informatie/aanmelden
Waneer u zich aanmeldt, vindt een informatiebijeenkomst plaats om na te gaan of de cursus biedt wat u ervan verwacht. De informatiebijeenkomst zal zijn op maandagavond 24 juni 2024. De cursus start dan op maandagavond 1 juli 2024.

Inschrijven

Hier online inschrijven is niet mogelijk, zie beschrijving of neem contact op.

Details

Van Ma 24 Juni 2024
Tot Ma 12 Augustus 2024
Frequentie Elke week
Dag Maandag
Tijd 19:30 - 22:00
Prijs € 45,00
Locatie Hilversum, Kantoor Ruitersweg -
Type activiteit Persoonlijke ontwikkeling